Wie zijn wij?
De historie van De Eyserhof
Vakantieboerderij, golfen en brasserie
Jean en zijn vrouw Stan startten de vakantieboerderij in 1983. De kinderen van Jean en Stan hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de nieuwe groene golfbaan en de brasserie van de Eyserhof. Zoon Joep heeft in 2007 vanuit zijn studie een duurzaam bedrijfsplan met toekomstperspectief voor de Eyserhof geschreven. Een plan met visie, plaats voor alle aanwezige gebiedspotenties met behoud van cultuurhistorische gebouwen en een plek voor de bestaande bedrijfsonderdelen en nieuwe facetten op de Eyserhof. Een familiebedrijf in hart en nieren, dat voel je.
Boerderij Eyserhof
Sinds 1987 is de Eyserhof gestart met het houden van het Mergellanderblonde ras. Alle runderen krijgen veel rust, ruimte en gezonde voeding uit het Mergelland. De landgewasvoeders telen wij zelf op de landerijen van de Eyserhof, zoals verschillende soorten hooi en stro, voedermaïs en kuilgras.
Nadat de runderen van een heerlijke tijd in het Mergelland genoten hebben, worden ze op een verantwoorde wijze geslacht en tot eerlijke vleesproducten voor de consument verwerkt. Zo houdt de Eyserhof de keten gesloten van “gras” tot “vlees” voor de Mergellanderblonde genieter!
De Eyserhof is een familiebedrijf, dat al de 5de generatie kent binnen de familie van der Linden. De historie van de Eyserhof gaat terug tot voor de 14e eeuw. In het verleden werd het bedrijf gepacht door de familie van der Linden. Het was toen een gemengd bedrijf met varkens, melkvee en akkerbouw.
In de jaren ’70 werd de Eyserhof gekocht door Sjef van der Linden. Toen was er nog melkvee aanwezig. Later werd het bedrijf overgenomen door Jean en zijn vrouw Stan en in 1983 werd het bedrijf uitgebreid met agrotoerisme. Melkvee verdween en er kwam vleesvee voor terug. In 1987 werden de eerste Blonde d’Aquitaine vleesrunderen aangekocht. Dit was het begin van de fokkerij van Mergellanderblonde. Foklijnen werden uitgezet en goede voeding samengesteld om zo de smaak van het vlees te bepalen. Het vlees werd geheel aan de handel verkocht. De akkerbouw is nog steeds aanwezig en staat gedeeltelijk in dienst van het vee.
In de jaren ’90 waren het barre omstandigheden voor de boeren, de vleesprijzen zakten enorm en de akkerbouwtak was mede door kleinschaligheid bijna niet rendabel. Keuzes moesten gemaakt worden: de consument werd in contact gebracht met het vlees dat rechtstreeks van de boerderij komt. Hierdoor ontstond een nieuwe marktbenadering. Nog steeds kopen vele consumenten uit Limburg en ver daar buiten Mergellanderblonde rundvlees.